Vitaal de zomer door bij de Buurtcaravan

Het verhaal van Peter

Kijk mee hoe buurtbewoners zelf bezig zijn het onderwerp vitaliteit. Wij spraken met Peter en vroegen hem: hoe blijft hij vitaal en hoe denkt hij na over het ouder worden?

Klik op onderstaande link om de video te kunnen zien:

De Buurtcaravan – Hoe blijft Peter vitaal?

De Buurtcaravan

Van 13 augustus t/m 5 september trekt de buurtcaravan door Utrecht Noordoost om het thema vitaliteit onder de aandacht te brengen. Het is al lang geen nieuws meer. We worden steeds ouder én wij blijven zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Vitaliteit is van onschatbare waarde om gezond oud te worden.

Programma

Daarom biedt ‘Beter Thuis’ een gevarieerd programma aan bij de buurtcaravan met oa. bootcamps, vitaliteitscheck, health-checks, voedingsadvies, presentaties over eten, bewegen en slapen en een expo van de nieuwste innovaties op het gebied van (e)health. Het programma komt mede tot stand met inwoners en ondernemers uit de wijken en varieert op de verschillende plekken. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie over het programma.

Data en locaties

13-aug Tuindorp | hoek H. Copijnlaan/Willem de Zwijgerplantsoen
15-aug Tuindorp Oost | Kouwerplantsoen
20-aug Voordorp | hoek Chico Mendesstraat/Aartbisschop Romerostraat
22-aug Huizingabuurt/Scheepsheldenbuurt | Huizingalaan
27-aug Tuinwijk | Majoor Boschhardplantsoen
29-aug Wittevrouwen | hoek Poortstraat/Griftstraat
03-sep Vogelenbuurt | Koekoeksplein
05-sep Staatsliedenbuurt/Lauwerecht | hoek Merelstraat/Draaiweg

Oproep vrijwilligers

Voor de Buurtcaravan zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de op- en de afbouw van het terras en het ontvangen en begeleiden van de bezoekers en betrokken ondernemers. Ook zijn we ook op zoek naar (amateur)muzikanten die het leuk vinden om hun kunsten willen vertonen bij de caravan. Bent u vitaal en wilt u graag een handje helpen, stuur dan een mail naar Beterthuis@btosociaalutrecht.nl.

Beter Thuis

De Buurtcaravan is een nieuw initiatief vanuit het project Beter Thuis. Nog niet eerder in Utrecht georganiseerd; Noordoost heeft de primeur.