Feestelijke opening van de Klusdienst

Op 3 juni opent De Klusdienst: een nieuwe dienst waarbij mensen uit het postcodegebied 3572 klussen kunnen laten uitvoeren door klusvrijwilligers. De Klusdienst is bedoeld voor mensen die zelf een klus niet (meer) kunnen doen. Dat kan komen door de leeftijd, maar ook door iemands (tijdelijke) situatie, zoals een scheiding of langdurige ziekte. De feestelijke opening start om 18.00 uur in de loods van De Bouwsteiger, Palmstraat 62A.

Vrijwilligers klussen in de wijk

De klussen worden uitgevoerd door klusvrijwilligers uit de wijk. Nynke Hoekstra is de nieuwe kluscoördinator die de klusvraag matcht met een vrijwilliger. “Via deze dienst kunnen we het functionele klussen verenigen met het sociale aspect. Een mooie, praktische vorm van burenhulp.”

Klus aanmelden

Mensen uit het postcodegebied 3572 die een klus hebben liggen, kunnen hun klus aanmelden via e-mail klus@debouwsteiger.nl of telefoon 06-83133785. Klusjes zijn bijvoorbeeld:

  • Repareren van een lekkende kraan
  • Ophangen van een schilderij, lamp of gordijn
  • Verwijderen van een drempel i.v.m. rollator
  • In elkaar zetten van meubels

Ook enthousiaste klusvrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de Klusdienst.

Uitbreiding van De Bouwsteiger

De Klusdienst is een uitbreiding van bewonersvereniging De Bouwsteiger die al zo’n 35 jaar in postcodegebied 3572 gereedschap uitleent. De vereniging stimuleert saamhorigheid, is een verbindende factor in de wijk en heeft de focus op het delen van gereedschap.

Idee van De Bouwsteiger en Beter Thuis

De Bouwsteiger werkt voor de Klusdienst samen met Beter Thuis, een netwerkinitiatief van bewoners en organisaties in Noordoost. Dit initiatief levert een bijdrage aan de toekomstige ouderenzorg, zodat mensen niet alleen langer maar ook beter thuis kunnen blijven wonen.

Saamhorigheid bevorderen

Rob Beffers, voorzitter van De Bouwsteiger, is verheugd over de nieuwe dienst. “De Klusdienst sluit ontzettend goed aan bij de doelstellingen van onze vereniging. Ik heb de statuten erop nageslagen: we verenigen ons om saamhorigheid te bevorderen.”

Kom langs!

We vieren graag de opening van De Klusdienst met de buurt en belangstellenden. Kom langs op 3 juni om 18.00 uur in de loods van De Bouwsteiger, Palmstraat 62A.

Meer informatie over de opening, de Klusdienst en De Bouwsteiger:

Nynke Hoekstra – 06-83133785

www.debouwsteiger.nl

One Comment

Comments are closed.