Gezocht: enthousiaste Vitaliteitsambassadeur in Noordoost

Profiel Vitaliteitsambassadeur

Doel
Beter thuis wil graag dat senioren vitaal blijven. Ingrediënten daarvoor zijn:

 • lekker gezond eten
 • veel bewegen

Het gaat om het ontmoeten van leeftijdsgenoten op een gezellige manier en door samen dingen te doen en nieuwe mensen en organisaties te leren kennen. En natuurlijk vitaal te blijven.

Beter thuis heeft nu een basisprogramma ontwikkeld dat vanaf 1 juni tot 1 oktober in Noordoost loopt. In dit programma vindt u van alles op het gebied van eten en bewegen. Er is aandacht voor het zaaien en oogsten, voor een persoonlijk voedingsadvies en boodschappen doen, voor samen koken en eten en hoe we duurzaam met voedsel kunnen omgaan. En dat zelfde geldt voor bewegen. Verder biedt het programma een podium voor u als buurtbewoner waar u kennis en/of ervaring kunt delen op deze onderwerpen. Aan het programma werken ondernemers en organisaties uit Noordoost mee.

Bovenop het basisprogramma komt een programma dat de verbinding naar de wijk legt. We hebben Noordoost in 7 subwijken verdeeld: Votulast, Tuindorp, Tuindorp Oost, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Huizingabuurt en Voordorp. Voor elk van deze subwijken zoeken wij een ambassadeur die met ons vitaliteit op de kaart wilt zetten!

Gezocht: Vitaliteitsambassadeur

Bent u bewust bezig met het thema ‘vitaliteit’? Wilt u aan de slag met voeding en beweging in uw wijk? En wilt u anderen enthousiasmeren om vitaal te blijven? Dan zoeken wij u! Wij zoeken voor de periode van 1 april tot en met 1 oktober een positieve en sociale Vitaliteitsambassadeur (4uur per week).

Samen met Beter Thuis gaat u nadenken over hoe we uw wijk meer vitaal kunnen maken. Een mooie rol met veel positieve impact! Wat gaat de vitaliteitsambassadeur doen?

 • Met ons nadenken over hoe we de wijk meer vitaal kunnen maken;
 • Met ons het vitaliteitsprogramma voor zijn/haar subwijk verder aanvullen. Samen verbinden we dit aan lokale partners;
 • Medebewoners enthousiasmeren voor thema’s als: gezond eten en bewegen;
 • Informatie delen van het Vitaliteitsprogramma in het persoonlijke netwerk in de buurt;
 • Het verhaal van Beter thuis kennen en de rol die Beter Thuis speelt goed uitleggen;

Wat biedt Beter thuis?
Natuurlijk doet u dit niet alleen! U werkt samen Beter Thuis en met 6 andere enthousiaste Vitaliteitsambassadeurs. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bieden wij onder andere:

 • een workshops op het gebied van vitaliteit
 • een zinvolle tijdsbesteding gedurende 4 per week gedurende 6 maanden
 • naamsbekendheid van uw buurtvereniging + samenwerking met andere wijken
 • een groter persoonlijk netwerk
 • een vergoeding voor uw inzet

 

Wat is Beter Thuis?

Beter Thuis is een initiatief van Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht en Incluzio. Beter Thuis werkt samen met bewoners, professionals en organisaties aan toekomstige ouderenzorg. Daarbij wordt uitgegaan van:
– de vraag van senioren
– eigenaarschap in de wijk
– een passend aanbod.
We starten in de wijk Utrecht Noordoost. Het is de ambitie van Beter Thuis om op basis van de ervaringen in deze wijk ook in andere wijken/steden op deze manier te werken aan ouderenzorg. Dit doen wij op de thema’s vitaliteit en wonen. Zie voor meer info: beterthuisinutrecht.wordpress.com.