Gezocht: 5 personen voor ‘slim toegangsbeheer’

Beter Thuis en technische innovatie in ouderenzorg

Beter Thuis wil een ander, meer toekomstbestendig fundament onder de ouderenzorg leggen, gebaseerd op de volgende 3 bouwstenen: vraag van ouderen centraal, eigenaarschap in de wijk en een passend aanbod. Eén van de speerpunten van Beter Thuis is de introductie van innovatieve technologische hulpmiddelen die passen bij de vraag van ouderen.

Zo zijn wij eerder projecten gestart rond de inzet van Tessa – de sociale robot en rond  de technologie “KOMP”,  waarmee analoge ouderen videogesprekken kunnen voeren met digitale (klein)kinderen. Meer informatie daarover kunt u lezen op onze website.

Toegangsbeheer voor bewoners en hun mantelzorgers

In ons volgende project staat ‘toegangsbeheer’ centraal en hoe dit slimmer opgelost kan worden. We bekijken met u hoe u op afstand de toegang tot uw woning, of van degene die u verzorgt, kunt beheren.  In dit project werken wij samen met onze partner Legato Automatisering, gespecialiseerd in de toepassing van nieuwe technieken voor in en rond het huis.

Beter Thuis zoekt technologische oplossingen altijd in samenspraak met toekomstige gebruikers. Vandaar dat wij zijn op zoek naar:

5 bewoners en/of mantelzorgers in Noordoost, die ‘slim toegangsbeheer’ willen ervaren en die ervaringen met ons willen delen.

Herkent u zich in de volgende situaties?

  • U bent slecht ter been of moet het bed houden. Dit maakt het open doen voor iemand die u verzorgt ( een mantelzorger of een leverancier) onmogelijk of bijzonder lastig of pijnlijk.

Of

  • U bent mantelzorger, maar woont op een behoorlijke afstand van degene die u verzorgt. Er zijn situaties die u veel (reis-)tijd kosten. Bijvoorbeeld omdat u de enige bent die een sleutel heeft en alleen maar de deur open moet doen voor een zorgprofessional of de leverancier van maaltijden aan huis.

Dan zijn wij op zoek naar u! In de woningen van deze 5 bewoners (en hun eventuele mantelzorgers) wordt het slimme toegangsbeheer toegepast. We zoeken iemand  vervolgens deze ervaringen ook met ons wilt delen.

Geïnteresseerd?

Woont u, of degene die u verzorgt alleen en herkent u zich in het geschetste vraagstuk? En wilt u deze nieuwe techniek voor toegangsbeheer ervaren? Of wilt u eerst meer informatie?

Neem dan contact op met  Anne den Haan tel 06-22062215. Mocht u zich meteen willen aanmelden dan kan via beterthuis@btosociaalutrecht.nl. Wij nemen dan contact met u op om verdere afspraken te maken.