EHealth bijeenkomst was een succes én krijgt een vervolg

Op 24 januari vond de E-Health bijeenkomst van Beter Thuis plaats. Ongeveer 80 geïnteresseerden verzamelde zich in Eethuis de Helden. De middag stond in het teken van zorgtechnieken die kunnen helpen bij beter en langer thuis wonen.

Na een kop koffie en een gebakje konden de bezoekers langs verschillende ‘marktkraampjes’ waar nieuwe zorgtechnieken getoond werden. Zo was er de mogelijkheid om een korte wandeling te maken met Lea de Rollator- de rollator en persoonlijke assistent in één. Er werd enthousiast gereageerd op demonstraties van Tessa – de sociale robot, en op de technologie “KOMP” waarmee analoge ouderen videogesprekken kunnen voeren met digitale (klein)kinderen.

2In een andere zaal konden bezoekers door middel van  presentaties van aanwezige leveranciers meer te weten komen over zorginnovaties. Zo vertelde Elon Cosla van Legato over de toepassing van nieuwe technieken voor in en rond het huis. Ook was er een presentatie van een expert van Google NEST over een slimme thermostaat die bijvoorbeeld tegen je praat als er iets aanbrandt. Één van de bezoekers van de bijeenkomst had geluk: zij mocht een thermostaat in ontvangst nemen om die thuis te installeren.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Beter thuis was het mogelijk om kans te maken op een stofzuigerrobot. Deze werd gewonnen door Jet van Hasselt. Inmiddels is de stofzuiger geïnstalleerd en hij werkt goed! Jet kijkt tevreden terug op de E-Health bijeenkomst: ‘door de opzet [van de bijeenkomst] kon ik met alle aanbieders van zorgtechnieken in gesprek gaan’. Door de gesprekken en de presentaties heeft zij nu een beter beeld welke innovaties er voor haar beschikbaar zijn.

Tijdens de bijeenkomst was er veel belangstelling voor de experts van Oryx. Zij geven vanuit hun bedrijf bewegingsadvies. Door een meting met verschillende sensoren krijgen zij een beeld van hoe iemand loopt en geven op basis daarvan oefeningen mee zodat je bijvoorbeeld de kans op vallen kunt verkleinen. Gezien de belangstelling willen we samen met Oryx een extra bijeenkomst organiseren om bewegingsadvies te geven. Dit zal plaatsvinden op 21 maart 2019 in Buurtcentrum de Helden. Meer informatie volgt. Wilt u hierbij aanwezig zijn en bewegingsadvies van Oryx ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Beter Thuis via: Beterthuis@btosociaalutrecht.nl.

Ehealth bijeenkomst -overzicht foto kleur